Η Νεκταρία Βαρσαμή-Πουλτσίδη προτείνει την ιστορία της Αρχόντισσας της Πολής

Αν αναζητάς ένα ιστορικό μυθιστόρημα που θα σε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη της Οθωμανικής κυριαρχίας, τότε η «Μαριγώ, η αρχόντισσα της Πόλης» της Μάρθας Πατλάκουτζα είναι η τέλεια επιλογή. Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έξη, αφηγείται τη ζωή της Μαριγώς Ζαραφοπούλας, μιας γενναίας γυναίκας που γίνεται μέλος της Φιλικής Εταιρείας και αγωνίζεται για την απελευθέρωση της Ελλάδας. Με ζωντανή και περιγραφική γραφή, η Πατλάκουτζα μας μεταφέρει στην εποχή της σκλαβιάς, αποκαλύπτοντας τις προκλήσεις και τα πάθη των ηρώων της.

Η ιστορία ακολουθεί τη Μαριγώ, η οποία με λιονταρίσια ψυχή αντιστέκεται στη σκλαβιά και αγωνίζεται για μια ελεύθερη πατρίδα. Παράλληλα, ζει την αγωνία της ελευθερίας και τη μαγεία της αληθινής αγάπης. Οι σχέσεις της με τον αδερφό της Βασίλη και τη θεία της, καθώς και ο έρωτάς της με τον αγέρωχο Θοδωρή, προσθέτουν βάθος και ρομαντισμό στην ιστορία. Οι χαρακτήρες της είναι ρεαλιστικοί και αυθεντικοί, με την ανιδιοτελή τους αγάπη για την πατρίδα και την ακαταμάχητη θέληση τους να αποτελούν πρότυπα θάρρους και αφοσίωσης.

Διαβάζοντας το «Μαριγώ, η αρχόντισσα της Πόλης», ο αναγνώστης βυθίζεται σε έναν κόσμο γεμάτο συναισθήματα και ανατροπές. Η Πατλάκουτζα καταφέρνει να ζωντανέψει την εποχή και τους χαρακτήρες της, προσκαλώντας μας να βιώσουμε το όνειρο της ελευθερίας και την αγωνία της για μια καλύτερη ζωή. Είναι ένα συγκινητικό μυθιστόρημα που διερευνά τη φύση των ανθρώπινων σχέσεων και τις συνέπειες των πράξεών μας, αποδεικνύοντας ότι η αγάπη και η θυσία μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο.

Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη 

Οι αναγνωστικές προτάσεις της εβδομάδας – Ηπειρωτικός Αγών (agon.gr)

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *