(14 αξιολογήσεις πελατών)

ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ

8.90

Συγγραφέας: Φανή Κεχαγιά
Διαβάστε απόσπασμα εδώ

Η ιστορία ενός έρωτα εκρηκτικού, παθιασμένου, ολοκληρωτικού, που έμελλε να σημαδέψει την ύπαρξή δύο ανθρώπων που αγαπήθηκαν πολύ.

Άμεσα διαθέσιμο

 

Περιγραφή

Το μπουκάλι σπάει με θόρυβο ταράζοντας τη θαλασσινή γαλήνη. Τέσσερα φύλλα χαρτιού ανασαίνουν ελεύθερα μετά από τον εγκλεισμό στη φυλακή τους. Το κουβάρι αρχίζει να ξετυλίγεται…

Ντουμπρόβνικ, 1787

Το μόνο που ήθελε η Μαριζάνα ήταν να παντρευτεί τον Ματέι. Εκείνη του χάρισε την καρδιά της και αυτός την πρόδωσε, αποφασίζοντας να παντρευτεί την κοκκινομάλλα με τα σμαραγδένια μάτια. Η γυναίκα στη σπηλιά της λίμνης, όμως, μπορούσε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να της χαρίσει την πολυπόθητη εκδίκηση.

Θεσσαλονίκη, 2008

Όταν η Ζωή γνώρισε τον Μανούσο, οι ψυχές τους ενώθηκαν, σαν από μαγεία. Ο Μανούσος ήταν ο άντρας της ζωής της και αυτή η κοκκινομάλλα που θα του έκλεβε την καρδιά για πάντα. Ωστόσο, η μοίρα είχε αποφασίσει προ πολλού να τους οδηγήσει σε άλλα, κρυφά μονοπάτια.

Μόλις η Ζωή αντίκρισε στο παλιό μπαούλο τη φωτογραφία της γιαγιάς και της προγιαγιάς της, ένιωσε έναν αδιόρατο φόβο. Ήταν ολόιδιες με εκείνη. Και όλες είχαν μία κοινή μοίρα, προαποφασισμένη λες από τη γέννησή τους… Η Ζωή έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν, με μια ζωή που δεν έζησε, μα την κυνηγά για να την εκδικηθεί.
Η ιστορία ενός έρωτα εκρηκτικού, παθιασμένου, ολοκληρωτικού, που έμελλε να σημαδέψει την ύπαρξή τους.

Επιπλέον πληροφορίες

ISBN

Σχήμα

14 Χ 20,5

Σελίδες

479

Συγγραφέας

14 κριτικές για ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗΣΕΙΣ

  1. ΚΚ

    Όταν το ξεκινήσεις απλά δεν μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου. Υπέροχο!

  2. Γεωργία Ρόπη

    Είναι η αγάπη άραγε λύτρωση ή καταστροφή; Σε ποιο βαθμό μπορεί να μας αλλάξει και να ρυθμίσει τις επιλογές της ζωής μας; Πόσο δυνατό είναι τελικά το κάρμα και πόσο έχει τη δυνατότητα να μας οδηγήσει στην ολοκλήρωση; Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον – ή μήπως όχι; Διαβάζοντας κανείς το βιβλίο της Φανής Κεχαγιά ένα σωρό ερωτήματα – τροφή στη σκέψη γεννιούνται στο μυαλό του… Κι ένα σωρό συναισθήματα πηγάζουν από εσωτερικούς κρουνούς, για να μας κατακλύσουν, όπως ακριβώς κατακλύζουν τη ζωή των ηρώων του, οδηγώντας τους άλλους στη συντριβή και άλλους στη λύτρωση… Μια δυνατή ιστορία αγάπης που μιλάει στην καρδιά – αλλά όχι μόνο… Ένα ταξίδι στον χώρο – Κροατία, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Αθήνα, Άγιο Όρος-, αλλά και στον χρόνο – τέλη του 18ου και αρχές του 21ου αιώνα-, αλλά κυρίως ένα ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και στα ύψη ή τα ερέβη που μπορεί να την οδηγήσει ο απόλυτος έρωτας… Ιστορία, λογοτεχνία-εξαίσιες οι αναφορές στον “Ερωτόκριτο”-, μυστήριο, ψυχογραφία και μια αγάπη καταλυτική – ή μάλλον πολλές αγάπες, αφού η αγάπη αποτελεί την κινητήρια δύναμη τόσο των καλών όσο και των κακών ενορμήσεων των ηρώων – μπλέκονται σε ένα γοητευτικό σύνολο, που σε κρατάει καθηλωμένο, σε ταξιδεύει υπέροχα και σε οδηγεί σε μια κάθαρση τόσο δραματική όσο και λυτρωτική: το πεπρωμένο είναι παντοδύναμο και ενίοτε καταλυτικό, τίποτε όμως δεν είναι πιο καταλυτικό από τη δύναμη της αγάπης να μετουσιώνει τη ζωή μας σε κάτι ουσιαστικό και αξιοβίωτο… Κι όλα αυτά “ντυμένα” με έναν λόγο αφοπλιστικά δηλωτικό και μαγευτικά συνυποδηλωτικό και μια γραφή που και από μόνη της, ακόμη και χωρίς τη γοητευτική πλοκή της ιστορίας, είναι ικανή να φέρει δάκρυα στα μάτια και να δονήσει πολυεπίπεδα την ψυχή… Φανή Κεχαγιά, σ’ ευχαριστούμε – και περιμένουμε ανυπόμονα το επόμενο πόνημά σου!!

  3. Athinoula_xatz (επιβεβαιωμένος ιδιοκτήτης)

    Δεν ενθουσιαστικα λεω ενταξει στην αρχη είμαι καποια στιγμη με κουρασε..

  4. Helenmeni18

    Ήταν βαρετό και σε γύρναγε από το παρόν στο παρελθόν και είχε αρκετές αχρείαστες λεπτομέρειες χωρίς να μένει στο νόημα της ιστορίας

  5. ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ

    ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ!!!! ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!

  6. ΚΣ

    Το λάτρεψα

  7. Φ.Κ

    Με ταξίδεψε!!!μπήκε στη λίστα με τα αγαπημένα μου!!!

  8. DK

    Υπέροχο. Σε ταξιδεύει.

  9. E T

    Καταπληκτική γραφή, συγκλονιστική ιστορία, πολλά τα συναισθήματα και τα μηνύματα αυτού του μυθιστορήματος. Είχα καιρό να αισθανθώ έτσι με βιβλίο!

  10. I S

    Ένα υπέροχο βιβλίο που σε ταξιδεύει ευχάριστα όσες φορές και να το διαβάσεις.Ότι πιο όμορφο έχω διαβάσει στην ζωή μου.

  11. Γ Τ

    Εξαιρετικό από κάθε άποψη.
    Αξία προσθήκη σε κάθε βιβλιοθήκη.

  12. P N

    Ένα υπέροχο βιβλίο που σε ταξιδεύει ευχάριστα όσες φορές και να το διαβάσεις.Ότι πιο όμορφο έχω διαβάσει στην ζωή μου.

  13. P M

    Υπέροχο βιβλίο με υπόθεση που ρέει και γραφή που διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Το βιβλίο το πιάνεις και δε θες να το αφήσεις. Εκτός του ότι είναι απολαυστικότατο, είναι ξεκάθαρο πως η ποιότητά του το καθιστά έργο που κατά τη γνώμη μου δε πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη!

  14. Write book reviews

    ✨Ένα αισθηματικό και βαθειά συγκινητικό βιβλίο.Η συγγραφέας κινείται σε δύο χρόνους.Μας παίρνει από το χέρι κ μας ταξιδεύει στο μακρινό 1787 στο Ντουμπροβνικ της Κροατίας.Η Μαριζανα ερωτευεται από παιδί ακόμα τον Ματέι.Η χαρα της απερίγραπτη όταν μαθαίνει από τους γονείς της ότι το πολυπόθητο προξενιό έφτασε στην πόρτα της.Οι δύο οικογένειες θα ενωθούν και εκείνη,επιτέλους θα ζήσει το απόλυτο.Μονο που μετά την διετή απουσια του μελλοντικού συζύγου της,εκείνος επιστρεφει ερωτευμένος με μια άλλη γυναίκα.Το προξενιό διαλύεται,προδοσία μυρίζει παντου και το μόνο που σκέφτεται η Μαριζανα είναι η εκδίκηση.Η καρδιά της παγωνει.Το φίδι της ζήλειας τρυπωνει μέσα της βαθειά.Πρεπει να τους κατάστρεψει.Η αιώνια μαγισσα θα της βγει τη λύση κ ο χρόνος ξεκινάει να μετράει αντίστροφα.
    ✨Στο σήμερα και στην μαγική Θεσσαλονίκη με φόντο το Θερμαϊκού γνωρίζουμε τον Μανούσο.Ηθοποιος ανερχόμενος με την φιλόδοξια να τον τυφλώνει..Κάνει λάθος κινήσεις, μπλέκετε με την λάθος γυναίκα και το πληρώνει πολύ ακριβά.Μα η επίσκεψη σε έναν φίλο του γιατρό είναι η αιτία,στο άνοιγμα μιας πόρτας,να ερωτευτεί με ενα μόνο βλέμμα την Ζωή κ δεν χρειάστηκε τίποτα παραπάνω.Μαγικη ήταν αυτή η σχέση η μάλλον καρμίκη.Την μοίρα όμως δεν την εμποδίζει τίποτα και ότι γράφει δεν ξεγράφει.Αγαπηθηκαν ολοκληρωτικά αλλά ο κύκλος έκλεισε,βιαια και απότομα.Κατι όμως έμεινε πίσω κάτι σημαντικό,γιατί η ζωή συνεχίζεται και όσες φορές και να πέσεις οφείλεις να ξανασηκωθείς.
    ✨Η συγγραφέας με την πένα της μας ταξίδεψε νοερά, έφτιαξε δύο υπέροχες ιστορίες.Μας γνώρισε τον Μανούσο κ την Ζωή του.Το μόνο που δεν μου άρεσε πολύ ήταν οι πολλές περιγραφές,ίσως επειδή εγώ δεν είμαι των περιγραφών σαν αναγνωστρια και σίγουρα θα ήθελα άλλο τέλος.
    Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι έχει τρομερή υπόθεση και η γυναίκα παιδιά ξέρει να γράφει, χρησιμοποιεί την ελληνική γλώσσα με μαεστρία και μπράβο της.Πολλα μπράβο Κυρία @fanikehagia_author μας ξαναθυμησατε την ιστορία του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας.

Προσθήκη μίας αξιολόγησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Μπορεί επίσης να σας αρέσει…