“Αυτό που με συναρπάζει στη ζωή είναι το πόσο όλα αλλάζουν γύρω μας μα και πόσο ίδια μένουν” της Βασιλικής Ευαγγέλου-Παπαθανασίου

Η Μαρία Κατσούπη με ό,τι καταπιάνεται το φέρνει σε πέρας με επιτυχία, η οποία πηγάζει από την μεγάλη αγάπη για τη συγγραφή.

Το συγκεκριμένο βιβλίο,το φιλί που δεν πήρα, αποτελεί και ένα ταξίδι αυτογνωσίας της ηρωίδας;
Ναι φυσικά όλο αυτό για την ηρωίδα μου ήταν ένα ταξίδι αυτογνωσίας όπως και για εμάς είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας η πορεία της ζωής μας.

Η ηρωίδα ζει για ένα φιλί, για έναν ανεκπλήρωτο έρωτα. Πιστεύετε στην μαγεία του έρωτα;
Έζησε με αυτή την πίκρα. Αυτό το φιλί που δεν πήρε. Ωστόσο έζησε! Προσπάθησε να έχει όσο καλύτερη ζωή μπορούσε, κουβαλώντας αυτή την ανεκπλήρωτη επιθυμία.

Η καθημερινή ζωή αποτελεί πηγή έμπνευση για εσάς;
Σαφώς και η καθημερινότητα είναι έμπνευση. Κάτι που ακούω κάτι που βλέπω κάτι που σκέφτομαι, ένας άνθρωπος που γνωρίζω, οτιδήποτε μπορεί να είναι πηγή έμπνευσης για μένα.

Από τις πρώτες λέξεις από το πρώτο σας μυθιστόρημα μέχρι σήμερα, όλη αυτή η πορεία τι αφήνει στη καρδιά σας;
Από την πρώτη η λέξη του πρώτου μου βιβλίου μέχρι και τώρα, νιώθω ευλογημένη και τυχερή. Η συγγραφή είναι ένας τρόπος να ανακαλύψεις πράγματα, να πεις πράγματα ενδεχομένως, να γνωρίσεις στον εαυτό σου πολύ καλύτερα. Οπότε νιώθω πολύ μεγάλη ευλογία και τύχη που έχω βρει αυτό τον τρόπο όταν κάποιοι άνθρωποι παλεύουν μια ζωή να βρουν ένα τρόπο για να εκφραστούν.

Κάθε φορά που ξεκινάτε μια ιστορία γνωρίζετε πού θα καταλήξει ή εκπλήσσεστε με την έκβασή της;
Κάθε φορά συμβαίνει το ίδιο πράγμα, ξεκινώ μια ιστορία ενώ θεωρώ πως γνωρίζω την έκβαση της. Τελικά βρίσκομαι με ήρωες να αυτονομούνται! Στην πορεία μπορεί να αγαπήσω κομμάτια κάποιου ήρωα που δεν πίστευα ότι θα συμβεί και το αντίστροφο! Αυτή άλλωστε είναι και η μαγεία της συγγραφής.

Θέλετε να μας περιγράψετε μια μέρα σας στο σπίτι σας κατά την διάρκεια συγγραφής ενός νέου βιβλίου πάνω από χειρόγραφα και σημειώσεις;
Συνήθως γράφω βράδυ που έχω απαλλάξει το μυαλό μου από τις υποχρεώσεις της ημέρας και τα άγχη. Ζω μόνη μου πλέον ,οπότε επικρατεί η πλήρη ησυχία. Βουτάω μέσα στο έργο που δουλεύω συνήθως δεν έχω καμία επαφή με το περιβάλλον. Σταματώ μόνο αν με έχουν κουράσει οι ήρωες ή τους έχω κουράσει εγώ πολύ… Ένα έργο απαιτεί πολύ δουλειά. Άλλες φορές με ξεκουράζει άλλες φορές με κουράζει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, πρόκειται για ένα μαγικό ταξίδι πραγματικά! Σε εντελώς άγνωστα μέρη και για μένα κάθε φορά και αυτό είναι που με εκπλήσσει.

Τι σας συναρπάζει περισσότερο απ’ όλα στη ζωή;
Αυτό που με συναρπάζει στη ζωή είναι το πόσο όλα αλλάζουν γύρω μας μα πόσο και ίδια μένουν! Με συναρπάζει ο παλμός της με συναρπάζουν άνθρωποι που δεν ζουν αδιάφορα τη ζωή τους. Με συναρπάζει ίδια η ζωή.

Βασιλική Ευαγγέλου-Παπαιανασίου

Μαρία Κατσούπη :”Με συναρπάζει η ίδια η ζωή” – femalevoice.gr 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *