“Μια ιστορία γεμάτη ένταση και ανθρώπινη αλήθεια” της Νεκταρίας Βαρσαμή-Πουλτσίδη

Το βιβλίο «Ο όρκος του φεγγαριού» της Ισμήνης Χαρίλα, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έξη, είναι ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει έντονα συναισθηματικά στοιχεία με ανατροπές και μυστηριώδη πλοκή.

Μέσα από τις σελίδες του, η συγγραφέας δημιουργεί μια ιστορία γεμάτη ένταση και ανθρώπινη αλήθεια, που αγγίζει τις καρδιές των αναγνωστών. Η επιμέλεια ανήκει στη Μαρία Βασιλειάδου.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από δύο κορίτσια που μεγαλώνουν σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά οι μοίρες τους είναι δεμένες με έναν βαρύ όρκο. Μια υπόσχεση που πρέπει να τηρηθεί τις φέρνει αντιμέτωπες με μυστικά και αποκαλύψεις που αλλάζουν τη ζωή τους για πάντα. Το βιβλίο εξερευνά τις σχέσεις τους, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και τις θυσίες που είναι διατεθειμένες να κάνουν για να προστατεύσουν αυτά που αγαπούν.

Η Ισμήνη Χαρίλα έχει επιδείξει μεγάλη ικανότητα στη δημιουργία χαρακτήρων με βάθος και πολυπλοκότητα. Οι πρωταγωνιστές της είναι ρεαλιστικοί και γεμάτοι συναισθηματικές αντιφάσεις, κάνοντας τους αναγνώστες να ταυτιστούν μαζί τους και να νοιαστούν για την πορεία τους. Η Ανέζα είναι ένα κορίτσι που από παιδί, βασιζόμενη στο ένστικτό της και με μια έμφυτη παρατηρητικότητα, έμαθε να ακούει και να ερμηνεύει το πραγματικό νόημα των φράσεων των ανθρώπων. Να βλέπει τα μάτια τους και, δίχως να έχει διδαχθεί ή να γνωρίζει την έννοια της ενσυναίσθησης, να μαντεύει την αλήθεια. Αν και πολύ νωρίς ανέλαβε ευθύνες που δεν της αναλογούσαν, κατάφερε να ανταπεξέλθει χάρη στην οξύνοιά της. Παρόλο που βίωσε τον πόνο και την απώλεια, μήτε λύγισε μήτε αναζήτησε την στήριξη άλλων για να συνεχίσει, και βασίστηκε μόνο στον εαυτό της για να προχωρήσει.

Η συγγραφέας καταφέρνει να δημιουργήσει μια έντονη ατμόσφαιρα, γεμάτη αγωνία και προσμονή, που κρατά τον αναγνώστη καθηλωμένο μέχρι την τελευταία σελίδα.​ Πόνος, χαρά, αγωνία, πάθος, βιώματα, κρυφές σκέψεις, μυστικά, όλα δοσμένα με ευαισθησία.

Δύο κορίτσια που μεγάλωσαν σε δύο διαφορετικούς κόσμους και θα πορευτούν στα χνάρια που τους υπαγορεύει το ένστικτό τους. Μία υπόσχεση που έπρεπε να τηρηθεί όποιο και να ήταν το κόστος.

Η γραφή της κυρίας Χαρίλα είναι ζωντανή και ακριβής, με περιγραφές που ζωντανεύουν τις σκηνές και δημιουργούν έντονες εικόνες. Η πλοκή είναι καλοδουλεμένη, με ανατροπές και αποκαλύψεις ώστε να διατηρείται το αναγνωστικό ενδιαφέρον αμείωτο. Η συγγραφέας δεν φοβάται να αγγίξει δύσκολα θέματα, προσφέροντας μια ρεαλιστική και ανθρώπινη ματιά στις σχέσεις και τις δοκιμασίες των χαρακτήρων της.

Το «Ο όρκος του φεγγαριού» είναι ένα καθηλωτικό μυθιστόρημα. Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του βιβλίου είναι η εξερεύνηση της δύναμης της αγάπης και της αφοσίωσης. Μέσα από τις δοκιμασίες και τις θυσίες των χαρακτήρων, το βιβλίο υπενθυμίζει την αξία της αληθινής φιλίας και της οικογένειας, καθώς και την ανάγκη για αλήθεια και δικαιοσύνη.

Νεκταρία Βαρσαμή – Πουλτσίδη 

Ο όρκος του φεγγαριού – Ισμήνη Χαρίλα – Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών (thematofylakes.gr) 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *