Η Βασιλική Μολφέση γράφει για το βιβλίο “Σιωπή από μετάξι” της Ελένης Κοτσοβόλου

Αξιόλογο, καλογραμμένο και με καταιγιστική ροή είναι το νέο μυθιστόρημα της Ελένης Κοτσόβολου με τίτλο «Σιωπή από μετάξι».

 Η Ηρώ που είχε την ατυχία να γεννηθεί κορίτσι, να σηκώσει τις προσδοκίες και τα όνειρα του πατέρα, την εχθρότητα της αδερφής, την προδοσία , την αδικία, την εγκατάλειψη, την απόγνωση, την μοναξιά και να βρει τη δύναμη πατώντας πανω στις στάχτες της να ξαναανέβει στην επιφάνεια και να κυνηγήσει τα όνειρά της, μετά από πολλές ταλαιπωρίες, αγωνίες και προσπάθειες. Ένα θαυμάσιο βιβλίο που δείχνει την αλαζονεία κι τον εγωισμό των γονιών να υπερτερεί της ευτυχίας των παιδιών τους, το πόσο πληγώνεται ο άνθρωπος από τους ανθρώπους που αγαπάει και πόσο ο ίδιος πληγώνει αργότερα, ίσως από αυτοάμυνα, αυτούς που δεν το αξίζουν.

 Πόση δύναμη χρειάζεται για να παλέψει κανείς ενάντια στις αδικίες και τον πόνο και να κάνει το θυμό πείσμα για πρόοδο και δικαίωση, με αντοχές και υπομονή. Τελικά το μόνο που διδάσκει η ζωή είναι να αναλαμβάνει ο άνθρωπος τις ευθύνες και να πληρώνει τα λάθη του και πως τις περισσότερες φορές τα γεγονότα ορίζουν τις αποφάσεις του και όχι οι επιθυμίες του. Και δυο φράσεις με νόημα: «Η τραγωδία και η δυστυχία του άλλου είναι η τροφή που συντηρεί τις φτωχές ζωές του κόσμου». «Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο είναι να μετατραπεί σε ένα πειθήνιο όργανο των γονεϊκών αποθημένων και προσδοκιών»

Βασιλική Μολφέση

https://cretaplanet.blogspot.com/

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *