Το MY.BOOKSTORIES “ανακρίνει” τον Θεόφιλο Γιαννόπουλο!

Ποιοι ήταν οι λόγοι που επιλέξατε ως τόπο δράσης των ηρώων σας την Κωνσταντινούπολη;
Στο μυαλό μου την τοποθετούσα από πάντα ως έναν τόπο πλασμένο από την γοητευτική μαγεία των μύθων και των θρύλων. Επιβεβαίωσα μάλιστα αμέσως το πόσο ξεχωριστή είναι όταν την επισκέφθηκα για πρώτη φορά το 2008. Από τότε πηγαίνω ξανά και ξανά και με το πέρασμα του χρόνου θεωρώ πως ήταν μοιραίο να γεννηθεί το «Χρυσό Αίμα».

Πόσο σημαντική είναι η προστασία της πολιτιστική μας κληρονομιάς σήμερα;
Το θεωρώ αυτονόητο ηθικό καθήκον όλων μας.

Πόσο δύσκολη ήταν η διαδικασία έρευνας και μελέτης ιστορικών γεγονότων για τη συγγραφή του βιβλίου;
Θεωρώ πως ήταν ένα απολαυστικό ταξίδι που απέφερε πολλές συγκινήσεις, γνώσεις και στιγμές που θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλες μέσα μου.

Στο βιβλίο σας γίνονται σημαντικές αναφορές στον τελευταίο βασιλιά της βυζαντινής αυτοκρατορίας, τι ήταν αυτό που ξεχωρίσατε στην ιστορία του μελετώντας για εκείνον;
Πιστεύω πως στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου αντικατοπτρίζονται όλες εκείνες οι τελευταίες δραματικές στιγμές της πτώσης της Πόλης. Οι προσπάθειές του να αποτρέψει την αναμενόμενη καταστροφή καθώς και η αυτοθυσία του ίδιου και των υπερασπιστών της Κωνσταντινούπολης, συντελούν συγχρόνως στο γέννημα των θρύλων που συνοδεύουν τα ιστορικά γεγονότα.

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στη συγγραφή;
Η αγάπη μου για την ανάγνωση και η ανάγκη μου να αποτυπώσω την φαντασία μου στο χαρτί.

Ποιες ήταν οι δικές σας επιρροές από τον κόσμο της λογοτεχνίας;
Αγαπώ τόσο τον πεζό όσο και τον ποιητικό λόγο. Στο Αγκάθινο Στέμμα άλλωστε όπως και στο Χρυσό Αίμα, κάθε κεφάλαιο ξεκινά και με μερικές στροφές από ποιήματά μου.

Εσείς ως αναγνώστης, τι είδους βιβλία προτιμάτε; Ποια θεματολογία σας ελκύει περισσότερο και ποιο-α συγγραφέα θαυμάζετε;
Διαβάζω κάθε είδους βιβλίο. Ειδικά, επιστημονικές μελέτες, τρόμου, κοινωνικά, επιστημονικής φαντασίας, περιπέτειας, αστυνομικά και ποιητικές συλλογές.

Ποια είναι τα μελλοντικά συγγραφικά σας σχέδια;
Βρίσκομαι ήδη στην διαδικασία επιτόπιων ερευνών για την συγγραφή της επόμενης περιπέτειας!

Άννα Δραγάτση 

mybookstoriesgr.blogspot.com 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *