Ο Κωνσταντίνος Σπανός και το Τhe Secret of books διάβασαν το “Χρυσό Αίμα” του Θεόφιλου Γιαννόπουλου

Μυστικά θαμμένα στους αιώνες. Αλήθειες και ψέματα σιγοβράζουν μαζί και ετοιμάζουν μια τέλεια σύνθεση βγαλμένη από μια μαγική Πόλη γεμάτη από προσδοκίες, χρυσό και άπληστες συνωμοσίες.

Ο Άγγελος και η Αλεξάνδρα ταξιδεύουν στη Πόλη της Κωνσταντινούπολης με σκοπό να συναντήσουν τον βυζαντινολόγο φίλο τους τον Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι έτοιμος να έρθει αντιμέτωπος με μια μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη. Αυτό που κανείς τους, όμως, δεν μπόρεσε να προβλέψει είναι τα πονηρά σχέδια των εχθρών του Κωνσταντίνου που έρχονται να ανατρέψουν ολόκληρη τη ζωή τους.

Η απαγωγή της Αλεξάνδρας θα γίνει η αφορμή να αρχίσει μια περιπέτεια που μοιάζει να μην έχει τέλος. Άγγελος και Κωνσταντίνος ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν πίσω πάλι, σώα και αβλαβή την Αλεξάνδρα, ενώνοντας ένα προς ένα τα κομμάτια ενός σκονισμένου χρυσού παζλ.

Τα προσεγμένα και σίγουρα βήματά τους, τους φέρνουν μπροστά σε τρομερά μυστικά, μέσα σε σκοτεινές στοές και δύσβατα μονοπάτια που έμειναν απάτητα μέσα στους αιώνες. Όλα αυτά; Κάτω από τη μητέρα όλων των εκκλησιών. Την Αγιά Σοφιά.

Ένα ταξίδι στην ιστορία. Ένα κυνηγητό όπου ο χρόνος δεν είναι πάντα σύμμαχος.

Ο συγγραφέας, κεντά μια περιπέτεια συνθέτοντας ένα σκηνικό αντάξιο μιας κινηματογραφικής ταινίας του Χόλυγουντ. Οι πολλαπλές εναλλαγές των σκηνών, οι απανωτές ανατροπές που άλλοτε ξαφνιάζουν και άλλοτε μας λυτρώνουν, έκαναν το ανάγνωσμα αυτό ακόμα πιο δύσβατο μα συνάμα ευχάριστο. Ένας ολόκληρος χαμένος κόσμος, απλώνεται μπροστά μας κάνοντας μας όλους θεατές και πρωταγωνιστές, με έναν μαγικό, κατανοητό και χρυσοκεντημένο τρόπο που μόνο η πένα και το μυαλό του φίλου μου Θεόφιλου, θα το μπορούσε ποτέ να το καταφέρει.

Όποιος αγαπάει την ιστορία και την περιπέτεια στο μέγιστό της… τότε θα λατρέψει το «ΧΡΥΣΟ ΑΙΜΑ».

Κωνσταντίνος Σπανός, The secret of books 

www.thesecretsofbooks.site/2021/11/blog-post.html 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *