Η Χ. Κουρουπάκη διάβασε το νέο βιβλίο του Θεόφιλου Γιαννόπουλου “Χρυσό αίμα”

«Χρυσό Αίμα» το νέο βιβλίο του Θεόφιλου Γιαννόπουλου.  Ένα καταιγιστικό μυθιστόρημα που σε παρασύρει σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Μια αναζήτηση… Ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού, μια περιπλάνηση στα άδυτα μιας αθέατης Πόλης. Ένας βυζαντινολόγος  έτοιμος να ανακαλύψει αρχαίους θησαυρούς…

Μυστικά θαμμένα στους αιώνες περιμένουν  να  βγουν στο φως. Παλιοί ναοί κρατούν στα σπλάχνα τους αρχαίους θρύλους που ζωντανεύουν το θαύμα, την πίστη…

Άγγελος και  Αλεξάνδρα. Φτάνουν στην Κωνσταντινούπολη για να συναντήσουν τον φίλο τους Κωνσταντίνο.

Όμως η απαγωγή της Αλεξάνδρας, θα ξετυλίξει το μίτο του μυστηρίου.

Άγγελος και Κωνσταντίνος. Συναντιούνται ξανά  οι δυο τους, μετά από χρόνια και βρίσκονται στα ίχνη μιας τρομερής ανακάλυψης.

Οι απαγωγείς  όμως ζητούν το αδιανόητο, εκβιάζοντας τους δυο φίλους   να ανακαλύψουν και να παραδώσουν το «κλειδί» της Αγιά- Σοφιάς πριν εκπνεύσει η διορία και χαθεί από την ζωή η Αλεξάνδρα.

Στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, αρχίζει ένα κυνήγι με το χρόνο. Να φτάσουν πρώτοι στην ανακάλυψη του κρυμμένου θησαυρού και να το ανταλλάξουν με την ζωή της Αλεξάνδρας. Τι τίμημα πρέπει να πληρώσουν;

Ένα μυθιστόρημα  που συνδυάζει την περιπέτεια, το μυστήριο, την ιστορία.

Με έντονη κινηματογραφική πλοκή καθηλώνει  ακόμα και τον πιο δύσκολο αναγνώστη,  παρασύροντας τον  μέσα στα δαιδαλώδη μονοπάτια της Κωνσταντινούπολης. Ένα χρυσό κλειδί θα  «ανοίξει» τα άδυτα της Αγιάς Σοφιάς, το λίκνο όλων των πολιτισμών. 

Ένας αρχαίος θρύλος αιωρείται πάνω από  την Αγία Σοφία και προσμένει τον εκλεκτό της…

Μέσα από υπόγειες στοές και περάσματα ξεχασμένα από το χρόνο, μυστικά του παρελθόντος αναβιώνουν και περιμένουν να βγουν από το σκοτάδι στο φως. Τα  ιστορικά στοιχεία που συνθέτουν την ιστορία πλεγμένα με την φαντασία, γρίφοι που περιμένουν την λύση τους. Απόκρυφα σύμβολα, κρύπτες, κατακόμβες, συνομωσίες, κωδικοποιημένοι πάπυροι με ιστορική και θρησκευτική σημασία…

Ένα ασύλληπτο κυνηγητό με τον χρόνο. Μια άνιση μάχη με μυστικά και προδοσίες…

Ο συγγραφέας με την μαγική του πένα, με γρήγορη ροή, μας ταξιδεύει σε πόλεις αγαπημένες. Σφιχτοδεμένη πλοκή γεμάτη αγωνία και μυστήριο κυλούν μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Με οδηγό την έρευνα όσο και την φαντασία του ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος, ξεδιπλώνει με μαεστρία την ιστορία του. Απλοί και καθημερινοί διάλογοι, ξετυλίγονται μέσα από την ροή του βιβλίου ταξιδεύοντας μας  μέσα στο χωροχρόνο, σε σημαντικά γεγονότα της ιστορίας μας.

Οι ήρωες γίνονται μάρτυρες καταστάσεων που δεν τις χωρά ο ανθρώπινος νους. Βαδίζουν στα χνάρια του παρελθόντος με οδηγό  την πίστη και ένα χρυσό κλειδί, κάνοντας μας συνοδοιπόρους στο ταξίδι της αναζήτησης.

«Γιατί τούτος ο αγνός ναός είναι ευλογημένος με σοφία και αρκεί η δική του ανάσταση για να χτιστούν ξανά απ’ τα θεμέλια ολάκερες πατρίδες…»

Μια εξαιρετική πρόταση για τους λάτρεις της ιστορίας και του μυστηρίου!

Χ. Κουρουπακη 

Το Βιβλιόσπιτό μας 

https://bookhousecollector.blogspot.com/2021/10/blog-post_6.html

 

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *